DDlogo 2016
afspraak online
  • Start

Venray

DierenDokters Venray

Dierenkliniek DierenDokters Venray is uw dierenarts in Venray e.o. en staat voor aandacht en kwaliteit. De dierenkliniek is volledig uitgerust om de beste zorg voor uw huisdier te bieden. Wij onderscheiden ons t.o.v. andere praktijken door optimale zorg voor uw huisdier door een topgekwalificeerd medisch team met de modernste onderzoeksapparatuur. En daarbij wordt bewust ruim tijd vrijgemaakt voor persoonlijke aandacht voor u en uw dier. Wij behandelen uitsluitend gezelschapsdieren zoals honden, katten, konijnen, knaagdieren, vogels en fretten.

Team
Ons team bestaat uit 2 dierenartsen, Hans van Winden en Leo Benders. Zij worden bijgestaan door een deskundig team van gekwalificeerde en gediplomeerde paraveterinairen. Samen zetten ze zich dagelijks voor 100% in, om gezondheidsproblemen van uw huisdier op de lossen of middels advies veilig te stellen. Bijvoorbeeld door te adviseren om het gebit tijdig te laten schoonmaken of het geven van speciale voeding bij “senioren” waardoor gewichtsproblemen voorkomen worden. Tevens maken wij gebruik van vroeg-diagnostiek (o.a. röntgenfoto’s en bloedonderzoek) om later grotere problemen en hoge kosten in de vorm van operaties te vermijden.

Geschiedenis
DierenDokters Venray kent een lange geschiedenis. De praktijk, in de vorm van een landbouwhuisdierenpraktijk, is opgericht in 1900. Gezelschapsdieren werden af en toe naast de koeien, paarden, varkens en kippen behandeld. In de jaren ’90 nam de zorg voor gezelschapsdieren grotere vormen aan en werkten er meerdere dierenartsen in deze tak. Hans van Winden heeft zich steeds meer toegelegd op de geneeskunde van gezelschapsdieren.

In 2007 startte hij DierenDokters Venray, een praktijk volledig gericht op gezelschapsdieren. In 2011 heeft deze praktijk zich aangesloten bij DierenDokters Nederland. In deze organisatie werken een aantal praktijken voor gezelschapsdieren samen, waardoor kennis wordt vergroot en ervaringen gedeeld kunnen worden.

Expertise
Naast de algemene en alledaagse diergeneeskunde hebben wij bijzondere aandacht voor de vakgebieden dermatologie, interne geneeskunde, weke delen chirurgie, orthopedie, cardiologie, katten,- konijnen-en knaagdierengeneeskunde, tandheelkunde, echografie, röntgenologie en gynaecologie. Ons team van paraveterinairen kan u tevens adviseren op het gebied van kattengedrag, suikerziekte, chronische nierziekte en overgewicht.

Faciliteiten
De kliniek beschikt over een operatiekamer met gasnarcose en bewaking, zuurstofkooi, eigen uitgebreid laboratorium, digitale röntgen, bloeddrukmeter, echoapparatuur en een 24-uurs bewaakte opname voor kritieke patiënten. Onze kliniek is katvriendelijk en we hebben een gescheiden opname voor katten,  honden en konijnen.

Spoeddiensten
Wanneer U een spoedgeval heeft buiten de openingstijden, dan kunt U het gebruikelijke telefoonnummer van de kliniek bellen. U krijgt informatie over waar u terecht kunt met uw huisdier.

Parkeren
Voor de dierenkliniek bevinden zich eigen parkeerplaatsen waar U gratis kunt parkeren.

Tot ziens in de kliniek!

Team DierenDokters Venray

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak