DDlogo 2016
contact dierenkliniek
afspraak online

Fleur heeft buikpijn

op vrijdag, 02 februari 2018 in categorie Patient van de maand

Patiënt van de maand februari

Fleur heeft buikpijn
Fleur is een geweldig lieve Burmees van 19 jaar oud. Ze is de oudste patiënt in onze dierenkliniek DierenDokters Zeist en we hebben al heel wat met haar meegemaakt.

Zo heeft dierenarts Annette in 2016 operatief een kwaadaardige melkkliertumor bij haar verwijderd, heeft arme Fleur bronchitis door een oude doorgemaakte longontsteking en heeft ze een beginnend nierprobleem waar ze speciale voeding en medicatie voor krijgt. Het ging allemaal hartstikke goed met haar tot ze plotseling heel sloom werd, haar babbeltjes niet meer had, slecht at en moest overgeven.

Tijdens het lichamelijk onderzoek bleek Fleur, behalve inderdaad heel sloom, ook flinke buikpijn te hebben en uitgedroogd te zijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben dus de volgende logische stappen waren bloedonderzoek en een echo van haar buik. Hieruit bleek Fleur een ontsteking van zowel haar galblaas als alvleesklier te hebben.

Een alvleesklierontsteking is heel pijnlijk en bovendien zijn katten door een alvleesklier- en galblaasontsteking heel misselijk. De beste behandeling voor katten met deze aandoening is een opname in de kliniek aan het infuus met zware pijnstillers, medicatie tegen misselijkheid en antibiotica tegen de galblaasontsteking.

Heel belangrijk is ook om de katjes ondanks de misselijkheid aan het eten te krijgen om de negatieve energiebalans te herstellen. Ondanks zo’n intensieve therapie herstellen niet alle katten van een alvleesklierontsteking en het feit dat Fleur al op leeftijd was, maakte haar kans op herstel niet gegarandeerd 100%. Het baasje van Fleur hoefde er niet lang over na te denken en wilde er voor gaan.

In totaal heeft deze lieve dame twee weken in onze opname aan het infuus doorgebracht met speciale medicatie en heel veel TLC (tender love and care) en heeft ze samen met ons en haar baasje hard voor haar leventje geknokt. Vervolgens heeft haar baasje thuis ook nog een tijd medicatie aan Fleur gegeven.

Op het controle consult had Fleur weer praatjes, was haar lichamelijk onderzoek in orde en waren al haar bloeduitslagen genormaliseerd en in orde.
Apetrots zijn wij op Fleur en haar baas; twee echte doorzetters die weer heerlijk van elkaar kunnen genieten!

Dierenarts Annette Lutje Wooldrik-Boer
DierenDokters Zeist

No video selected.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Mis geen enkel nieuws!

Sluit u aan bij meer dan 35.000 andere dierenliefhebbers en ontvang maandelijks dierentips, nieuws en aanbiedingen via de mail. 


Heeft u een vraag?

Onze teams van dierenartsen en paraveterinairen staan klaar om u van het beste advies te voorzien. Wij helpen u graag!

Bel ons
Mail ons
Online afspraak